Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, βρίσκεται στο Πακιστάν για διήμερη επίσκεψη που αποσκοπεί στο να πείσει την Ισλαμαμπάντ να αυξήσει την συνεργασία της με το Αφγανιστάν με στόχο την εξουδετέρωση των Ταλεμπάν και της Αλ Κάιντα στη περιοχή.

Υπό την εποπτεία της κ. Κλίντον οι Υπουργοί Εμπορίου του Πακιστάν και του Αφγανιστάν υπέγραψαν τη Κυριακή εμπορική συμφωνία που η Ουάσιγκτον πιστεύει πως θα βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης στην Ισλαμαμπάντ η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με ανώτερους στρατιωτικούς και πολιτικούς αξιωματούχους και θα ανακοινώσει νέα αναπτυξιακά προγράμματα για το Πακιστάν.

Το Αμερικανικό Κογκρέσο έχει εγκρίνει πακέτο βοήθειας ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αποτελεί τριπλασιασμό της μη στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς το Πακιστάν, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Μετά το Πακιστάν η κ. Κλίντον θα μεταβεί στην Καμπούλ του Αφγανιστάν για να συμμετάσχει σε διεθνή σύνοδο δωρητών τη Τρίτη. Εκπρόσωποι 70 χωρών θα συμμετάσχουν στη σύνοδο που θα επικεντρωθεί στην ενσωμάτωση ανταρτικών στοιχείων στην Αφγανική κοινωνία και στην εξάρθρωση της διαφθοράς στη χώρα.

ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο