Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, είχε συνομιλίες στη Νέα Υόρκη με τον γ.γ. των ΗΕ, Μπαν Κι Μούν. Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις προσπάθειες επίτευξης ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Επίσης συζητήθηκε ο αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ και οι ειρηνευτικές προσπάθειες των ΗΕ στο νότιο Λίβανο. Πάντως μετά τις συνομιλίες τους οι δύο άνδρες δεν προέβησαν σε δημόσια σχόλια.

Ο κ. Μπάν εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση του Ισραήλ να χαλαρώσει τον αποκλεισμό της Γάζας επιτρέποντας περισσότερα αγαθά στην υποβαθμισμένη αυτή περιοχή.

Νωρίτερα σε συνέντευξη του προς το Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο κ. Νετανιάχου επεσήμανε ότι το Ισραήλ είναι επίσης έτοιμο να προωθήσει οικονομικά προγράμματα των Παλαιστινίων, αλλά, όπως είπε, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, θα πρέπει να του σφίξει το χέρι και να διαπραγματευτεί ειρηνευτική συμφωνία μαζί του.

Σχολιάζοντας τη δήλωση ο κύριος διαπραγματευτής των Παλαιστινίων, Σαέμπ Ερεκάτ, σημείωσε ότι ο κ. Αμπάς δεν θα συμφωνήσει σε συνομιλίες, έως ότου το Ισραήλ δεσμευτεί σε πλήρες πάγωμα των Εβραϊκών οικισμών στην Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο