Το Αμαλθέα, όπως ονομάζεται ένα πλοίο της Λιβύης με φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας για την Λωρίδα της Γάζας, ελλιμενίστηκε στο Ελ-Αρίς της Αιγύπτου. Το ίδρυμα Γκαντάφι για διεθνή φιλανθρωπία και ανάπτυξη, το οποίο εδρεύει στην Λιβύη, ανέφερε ότι το Αμαλθέα αγκυροβόλησε στο Μεσογειακό λιμάνι Αλ-Αρίς αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι λένε ότι οι δύο χιλιάδες τόνοι εφοδίων που μεταφέρει θα εκφορτωθούν και θα μεταφερθούν στην Γάζα οδικώς, αφού προηγουμένως περάσουν από επίσημο Ισραηλινό έλεγχο.

Ακτιβιστές που ταξιδεύουν με το Αμαλθέα ήθελαν το πλοίο τους να πλεύσει απευθείας στην Γάζα αλλά παρεμποδίστηκαν από δύναμη του Ισραηλινού ναυτικού η οποία είναι επιφορτισμένη με την ευθύνη της τήρησης του ισχύοντος από τριετίας αποκλεισμού της Παλαιστινιακής περιοχής.

Ο διοικητικός διευθυντής του Ιδρύματος Γκαντάφι, Γιουσέφ Σαουάνι δήλωσε ότι το πλοίο άλλαξε κατεύθυνση και μετέβη στην Αίγυπτο για να αποφύγει αναμέτρηση με τις Ισραηλινές δυνάμεις. Νωρίτερα, όπως είπε ο ίδιος, οι Ισραηλινοί είχαν απειλήσει ότι θα καταλάμβαναν το πλοίο εάν συνέχιζε την απόπειρα διάσπασης του ναυτικού αποκλεισμού.

ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο