Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, τόνισε ότι η χώρα του δεν θα ζητήσει συγνώμη απ’ την Τουρκία για την επιδρομή στο τουρκικό πλοίο που συμμετείχε στη νηοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα και κατά την οποία σκοτώθηκαν οχτώ τούρκοι πολίτες και ένα αμερικανός τουρκικής καταγωγής. (Ακολουθεί βίντεο Ισραηλινών που χορεύουν όταν ακούγεται η μουσουλμανική προσευχή)
YouTube Preview Image

Ο κ. Λίμπερμαν δήλωσε την Δευτέρα, κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Λετονία, ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να ικανοποιήσει το αίτημα της Τουρκίας και να ζητήσει συγνώμη για την επιχείρηση των κομάντο.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, τόνισε την Δευτέρα ότι η Τουρκία θα διακόψει τις διπλωματικές της σχέσεις με το Ισραήλ, εάν δεν ζητηθεί συγνώμη από το Ισραήλ για την επιδρομή των κομάντο του στη νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Όπως τόνισε, μια άλλη λύση θα ήταν να δεχτεί το Ισραήλ να πραγματοποιηθεί διεθνής έρευνα για την επίθεση της 31ης Μαΐου.

Παράλληλα την Παρασκευή, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ μετανιώνει για την απώλεια ανθρώπινης ζωής κατά την διάρκεια της επιδρομής, ωστόσο δεν μπορεί να ζητήσει συγνώμη για το γεγονός ότι οι στρατιώτες του αναγκάστηκαν να αμυνθούν για να μην τους λιντσάρουν.

ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο