Επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου ψήφισε υπέρ της άρσης της επί δεκαετίες απαγόρευσης που ισχύει για ταξίδια αμερικανών πολιτών στην Κούβα. Η Επιτροπή Γεωργίας της Αμερικανικής Βουλής ψήφισε με 25 ψήφους υπέρ και 20 κατά, να επιτραπούν τα ταξίδια αμερικανών στην κομουνιστική χώρα της Καραϊβικής, καθώς επίσης να διευκολυνθούν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων προς την Κούβα. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν η ολομέλεια της Βουλής ή η Γερουσία θα ασχοληθούν φέτος με το συγκεκριμένο θέμα.

Παρόμοια θέματα δεν πέρασαν από το Κογκρέσο τα τελευταία χρόνια καθώς όσοι διαφωνούσαν υποστήριζαν ότι η άρση της απαγόρευσης θα αποτελούσε ένα είδος στήριξης στη κουβανική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δηλώσει ότι θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις με την Κούβα. Πέρυσι η κυβέρνηση Ομπάμα χαλάρωσε τους περιορισμούς στα ταξίδια και τις μεταφορές χρημάτων μεταξύ κουβανών που ζουν στις ΗΠΑ και συγγενών τους στο νησί.

Το επί δεκαετίες αμερικανικό εμπάργκο στην Κούβα παραμένει σε ισχύ. Ο κ. Ομπάμα έχει τονίσει ότι θα παραμείνει έτσι μέχρις ότου η Αβάνα προχωρήσει σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.
ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο