Το χάρο με τα μάτια τους είδαν περίπου 120 θαμώνες εστιατορίου στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, όταν κουκουλοφόροι μπήκαν μέσα και άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ. Τρεις τραυματίες – μία γυναίκα σοβαρά.
YouTube Preview Image

Το πρωτοφανές περιστατικό έγινε γύρω στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής σε εστιατόριο επί της εθνικής οδού λίγο έξω από την Αμφιλοχία, όπου συνηθίζουν να σταθμεύουν τουριστικά λεωφορεία και είναι πέρασμα των λεωφορείων για την Αλβανία.

Τρεις κουκουλοφόροι οπλισμένοι με Καλάσνικοφ μπήκαν μέσα – δύο από την κεντρική είσοδο και ένας από την πίσω πόρτα και αφού φώναξαν στους έντρομους θαμώνες – κυρίως Αλβανοί μετανάστες – να πέσουν κάτω άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως στον άερα. Επικράτησε μεγάλος πανικός και πολλοί απο τους θαμώνες προσπάθησαν να ξεφύγουν με κάθε τρόπο. Ορισμένοι μάλιστα δεν δίστασαν να σπάσουν τις τζαμαριές για να βγουν έξω.

Από θραύσματα και σφαίρες τραυματίστηκαν δύο νεαροί άνδρες στα κάτω άκρα, ένας 15χρονος και ένας 28χρονος, και οι δύο αλβανικής καταγωγής, στους οποίους προσφέρθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες.

Οι δράστες κατά την έξοδό τους, πυροβόλησαν με στόχο τρία λεωφορεία με αλβανικές πινακίδες, που ήταν σταθμευμένα έξω από το εστιατόριο και είχαν ως προορισμό τα Τίρανα. Σοβαρά τραυματίστηκε μία 62χρονη γυναίκα, αλβανικής καταγωγής, ο οποία δέχθηκε σφαίρα στο λαιμό, ενώ περίμενε μέσα σε ένα από τα λεωφορεία. Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου και νοσηλεύεται.

Τα κίνητρα της πράξης δεν έχουν ξεκαθαρίσει ωστόσο οι δράστες δεν φαίνεται να είχαν κίνητρο τη ληστεία. Ύστερα από έρευνα που έκαναν αστυνομικοί εντός και εκτός του εστιατορίου, βρήκαν φυσίγγια και κάλυκες από πυροβόλο όπλο, καθώς και θραύσματα βολίδων. Η αστυνομία εξετάζει ως πολύ πιθανό το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ και ο δήμαρχος Φυτειών Παναγιώτης Τζαχρήστος που μίλησε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ έκανε την εκτίμηση ότι πιθανά πρόκειται για “μήνυμα” στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου. Ιδιοκτήτες του καταστήματος είναι ένας Έλληνας και ένα Αλβανός, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν έχουν δεχτεί απειλές.
ΠΗΓΗ:NewsIt

Κάντε ένα σχόλιο