Αμερικανοί Ομοσπονδιακοί Εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ένας από τους υπόπτους για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας παραδέχθηκε ότι εργαζόταν για τις ρώσικες μυστικές υπηρεσίες ενώ ζούσε στις ΗΠΑ. Η αναφορά για την ομολογία περιεχόταν σε επιστολή που έστειλαν οι Εισαγγελείς σε ομοσπονδιακό Δικαστή στη Νέα Υόρκη ζητώντας του να μην κάνει δεκτή την αίτηση καταβολής εγγύησης από τους τέσσερις υπόπτους που εμφανίστηκαν ενώπιον του.

Οι Εισαγγελείς αναφέρουν ότι ο Χουάν Λαζάρο που συνελήφθη στις 27 Ιουνίου παραδέχθηκε ότι ήταν κατάσκοπος. Όπως λένε ομολόγησε ότι το Λαζάρο δεν είναι το πραγματικό του όνομα και ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες του παρείχαν σπίτι στα προάστια της Νέας Υόρκης. Όπως ο ίδιος φέρεται να είπε δεν θα εγκαταλείψει την αφοσίωση του στην υπηρεσία ακόμα και για την αγάπη του γιού του.

Ο Λαζάρο αρνήθηκε να δώσει το πραγματικό του όνομα ωστόσο μίλησε για παιδική ηλικία στη Σιβηρία. Το δικαστήριο ανέβαλε ακροαματική διαδικασία καταβολής εγγύησης για τον Λαζάρο, αλλά έθεσε την σχετική εγγύηση στις 250 χιλιάδες δολάρια για την σύζυγο του Περουβιανή δημοσιογράφο, Βίκυ Πελάεζ. Επίσης το δικαστήριο αρνήθηκε να αφήσει ελεύθερους με εγγύηση άλλους δύο υπόπτους.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους κατά των υπόπτων είναι ακράδαντα και ότι από την πλευρά των εισαγγελέων έχει δεθεί γερά η υπόθεση.
ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο