Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μετά την επικύρωση από την Γερουσία του διορισμού του στρατηγού Ντέιβιντ Πετρέους στη θέση του διοικητή των Αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι η άμεση κινητοποίηση του Σώματος των Γερουσιαστών και η αδιαμφισβήτητη εμπειρία του στρατηγού θα διασφαλίσουν ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την στρατηγική τους για την διάσπαση της κυριαρχίας των Ταλιμπάν και την ενίσχυση των δυνατοτήτων του Αφγανικού στρατού.
YouTube Preview Image
Η ολομέλεια της Γερουσίας ενέκρινε ομόφωνα τον διορισμό του Αμερικανού στρατηγού, ο οποίος αντικαθιστά τον στρατηγό Στάνλι Μακρύσταλ ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από αρνητικά σχόλια που έκανε ο ίδιος και άτομα του κύκλου του για αξιωματούχους της κυβέρνησης Ομπάμα.

Ο στρατηγός Πετρέους έχει διατελέσει επικεφαλής της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ και θεωρείται ότι συνετέλεσε στο να αλλάξει προς το καλύτερο η τροπή του πολέμου στο Ιράκ εφαρμόζοντας στρατηγική για την καταπολέμηση του ανταρτικού κινήματος. Η ίδια στρατηγική έθεσε τα θεμέλια της τρέχουσας προσπάθειας στο Αφγανιστάν.

Ο στρατηγός Πετρέους προειδοποίησε ότι τα στρατεύματα αντιμετωπίζουν πανίσχυρους αντάρτες Ταλιμπάν ενώ συγχρόνως εκπαιδεύουν τις Αφγανικές δυνάμεις και κτίζουν το τοπικό σύστημα διακυβέρνησης.

Κάντε ένα σχόλιο