Η Διεθνής Αμνηστία ζητά απ’ την Ελλάδα να σταματήσει να αντιμετωπίζει παράνομους μετανάστες και άτομα που ζητούν άσυλο, σαν εγκληματίες και να βελτιώσει τις συνθήκες κράτησης τους. Η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρει σε νέα έκθεση της ότι η Ελλάδα συχνά αδιαφορεί για τα διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματα ατόμων που ζητούν άσυλο. Επίσης η Διεθνής Αμνηστία επικρίνει την Ελλάδα για την κράτηση μεταναστών υπό μη αποδεκτές συνθήκες, σε υπερπλήρη κρατητήρια χωρίς καθαρό νερό.

Επίσης η οργάνωση επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα χειρίζεται ασυνόδευτα ανήλικα άτομα, τα οποία, όπως αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία, στοιβάζονται σε χώρους κράτησης μαζί με ενήλικες υπό άσχημες συνθήκες.

Από τη πλευρά της η Ελλάδα δηλώνει ότι δέχεται κύματα παράνομων μεταναστών οι οποίοι καταφθάνουν εκεί κατά χιλιάδες το χρόνο. Η Ελληνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει σειρά μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων και βελτιώσεων στις διαδικασίες που ακολουθούνται για άτομα που ζητούν άσυλο, ενώ έχει αρχίσει η χορήγηση Ελληνικής υπηκοότητας στα παιδιά των μεταναστών.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο