Ένας Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας που είχε εξαφανιστεί πριν από ένα χρόνο και μυστηριωδώς εμφανίστηκε στην Ουάσινγκτον έφτασε στο Κατάρ καθοδόν για το Ιράν όπου και έχει υποσχεθεί ότι θα αποκαλύψει λεπτομέρειες της, όπως την χαρακτηρίζει, απαγωγής του από αμερικανούς πράκτορες.

Το υπουργείο εξωτερικών στην Τεχεράνη λέει ότι ο Σαχράν Αμιρι αναμένεται να αφιχθεί στην ιρανική πρωτεύουσα νωρίς την Πέμπτη και ότι θα γίνει δεκτός στο διεθνές αεροδρόμιο Χομεϊνή από κυβερνητικούς αξιωματούχους και μέλη της οικογένειας του περιλαμβανομένων της συζύγου του και του 17χρονου γιου του.

Πριν αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον ο Αμιρί είχε επαναλάβει τους ισχυρισμούς του ιρανικού καθεστώτος ότι τον απήγαγαν με την απειλή περιστρόφου κατά την διάρκεια επισκέψεις του στη Σαουδική Αραβία και παραδόθηκε κατόπιν σε πράκτορες αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο Αμιρί δήλωσε στην περσική τηλεόραση την Τετάρτη ότι είχε συναντηθεί με τρεις άνδρες που μιλούσαν την περσική διάλεκτο Φαρσί καθώς ταξίδευε από την Μέκκα στη Μεντίνα. Ισχυρίστηκε ότι τον νάρκωσαν και ότι αργότερα όταν συνήλθε διαπίστωσε ότι βρισκόταν σε στρατιωτικό αεροπλάνο που κατευθυνόταν στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν διαψεύσει ότι απήγαγαν τον Αμιρί όπως επίσης έχουν απορρίψει και τους υπαινιγμούς ότι ο ιρανός πυρηνικός επιστήμονας διέφυγε στις ΗΠΑ και εργαζόταν για τη CIA.

ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο