Την 22 Ιουλίου 2010, έλαβε χώρα σοβαρό τροχαίο ατύχημα 20 μέτρα από την κεντρική πύλη του Στρατοπέδου «Μακεδονομάχου Προϊου», έδρας του 3ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (3ου ΤΕΑΣ) επί της παλαιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας. Στο ατύχημα ενεπλάκη φορτηγό όχημα σε μετωπική σύγκρουση με λεωφορείο, που μετέφερε κυρίως παιδιά και γυναίκες εκδρομείς από την Καστανούσα Σερρών.

Με ενέργειες του 3ου ΤΕΑΣ ενημερώθηκαν άμεσα οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ παράλληλα τέθηκαν με διαταγή σε επιφυλακή όλα τα διαθέσιμα ελικόπτερα. Διαμορφώθηκε ελικόπτερο σε φορειοφόρο το οποίο τέθηκε σε λειτουργία στο έδαφος για κάθε ενδεχόμενο. Ταυτόχρονα το προσωπικό της Μονάδας κινητοποιήθηκε στο σύνολο του για τον απεγκλωβισμό των επιβατών του λεωφορείου. Συγκεκριμένα διατέθηκαν 2 ασθενοφόρα, 1 φορειοφόρο, 1 όχημα διασωστικό Μ40 και 35 άτομα.

Με διαταγή του Β’ Σώματος Στρατού κινήθηκαν προς την περιοχή 2 στρατιωτικοί ιατροί από τη Βέροια και την Νάουσα, καθώς και 2 ασθενοφόρα με ιατρούς από τη Σκύδρα.

Το απεγκλωβισμένο προσωπικό, 45 παιδιά με τις μητέρες τους μεταφέρθηκαν εντός του στρατοπέδου για την παροχή των α’ βοηθειών και διαλογή των τραυματιών. Ο ιατρός της Μονάδας, οπλίτης ιατρός Στρατής Αντώνιος με την βοήθεια των στελεχών της Μονάδας διεκόμισαν τους τραυματίες με τα ασθενοφόρα οχήματα της Μονάδας και του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας και στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας.

Κάντε ένα σχόλιο