Παρά τις απειλές της Βόρειας Κορέας, οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα συνεχίζουν τετραήμερες ναυτικές ασκήσεις στην Θάλασσα της Ιαπωνίας. Το Πρακτορείο Ειδήσεων της Νότιας Κορέας μεταδίδει ότι σήμερα θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις με υποβρύχια, ενώ μαχητικά αεροσκάφη θα πραγματοποιούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Οι ασκήσεις με την ονομασία «Αήττητο Πνεύμα» θα συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη με την συμμετοχή περίπου 8 χιλιάδων Αμερικανών και Νοτιοκορεατών στρατιωτών, 20 πλοίων και υποβρυχίων, συμπεριλαμβανομένου και του Αμερικανικού πυρηνικού αεροπλανοφόρου, Τζώρτζ Ουάσιγκτον και 200 μαχητικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων και αεροπλάνων F-22, τύπου Στέλθ, που θεωρούνται τα πλέον προηγμένα της Αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.

Η Πιονγκγιάνγκ χαρακτήρισε τις ασκήσεις απειλή στην αυτεξουσιότητα της και απειλεί με πόλεμο. Πάντως οι διοικητές των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και της Νοτίου Κορέας δήλωσαν ότι η στρατιωτική άσκηση αποτελεί επίδειξη δύναμης που έχει σκοπό να αποτρέψει περαιτέρω επιθετικότητα από μέρους της Βόρειας Κορέας.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο