Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι το θέμα του Αφγανιστάν θα βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών της πρώτης επίσημης επίσκεψης του Βρετανού Πρωθυπουργού, Ντέηβιντ Κάμερον, στην Ουάσιγκτον, σήμερα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο κ. Κάμερον θα συνεχίσουν τον διάλογο επί θεμάτων που άρχισαν να συζητούν κατά την σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 στο Τορόντο, με το Αφγανιστάν να βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας θεμάτων.

Ο κ. Κάμερον έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να δει την απόσυρση των Βρετανικών δυνάμεων απ’ το Αφγανιστάν μέχρι το 2015. Ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει θέσει τον Ιούλιο του 2011 σαν ημερομηνία έναρξης της απόσυρσης των Αμερικανικών δυνάμεων απ’ το Αφγανιστάν, αλλά τονίζει ότι η διαδικασία αυτή θα είναι σταδιακή.

Επίσης ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι το θέμα της ανάμειξης της εταιρείας πετρελαίου BP στην απόφαση για την απελευθέρωση του σχεδιαστή της βομβιστικής επίθεσης στο Λόκερμπι της Σκωτίας, θα εγερθεί επίσης στις συνομιλίες Ομπάμα-Κάμερον. Η BP βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο στις ΗΠΑ λόγω της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού.

Κάντε ένα σχόλιο