Ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, επαναβεβαίωσαν την δέσμευση τους για απ’ ευθείας συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, και υποβάθμισαν σχόλια περί ρήγματος στις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου μετά από συνομιλίες στο Λευκό Οίκο, ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι είχε με τον κ. Νετανιάχου «εκτενή συζήτηση» για τις πιθανότητες επίτευξης ειρήνης στη Μέση Ανατολή και επεσήμανε ότι ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός έδειξε διάθεση συμμετοχής σε «σοβαρές διαπραγματεύσεις» με τους Παλαιστίνιους.

Από τη πλευρά του ο κ. Νετανιάχου δήλωσε ότι πρόκειται για την «κατάλληλη στιγμή» για απ’ ευθείας συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων και σημείωσε ότι σκοπεύει να προβεί σε «συγκεκριμένα βήματα» σύντομα για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας «με δυναμικό τρόπο». Επίσης ο κ. Νετανιάχου δήλωσε ότι οι πληροφορίες περί «κατάλυσης» των Αμερικανο-Ισραηλινών σχέσεων είναι «τελείως λανθασμένες» και επεσήμανε ότι υπάρχει «βάθος και περιεχόμενο» στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

O κ. Ομπάμα χαρακτήρισε την σχέση ΗΠΑ-Ισραήλ «άθραυστη».

ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο