Ο Πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε χιλιάδες απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν, τίποτα καινούργιο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος επεσήμανε ότι παρά το γεγονός ότι η διαρροή ευαίσθητων στρατιωτικών πληροφοριών αποτελεί πηγή ανησυχίας, τα έγγραφα δεν περιλαμβάνουν πληροφορίες που ήταν άγνωστες μέχρι τώρα και εμπίπτουν στην νέα στρατηγική για το Αφγανιστάν που εφαρμόζεται από πέρυσι.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν από τον ιστότοπο Wikileaks αναφέρονται στα τελευταία 6 χρόνια του πολέμου στο Αφγανιστάν.

Ο κ. Ομπάμα δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο ότι στα πλαίσια της νέας στρατηγικής του, οι ΗΠΑ έχουν δώσει έμφαση στο πόλεμο στο Αφγανιστάν και έχουν επιμείνει για διαφάνεια από μέρους της χώρας και του γειτονικού της Πακιστάν.

Στο μεταξύ, η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε μέτρο 59 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προβλέπει μεταξύ άλλων την χρηματοδότηση της αποστολής επιπρόσθετων στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Με 308 ψήφους υπέρ, έναντι 114, η Βουλή ενέκρινε το μέτρο στο οποίο περιλαμβάνεται κονδύλι 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πόλεμο στο Αφγανιστάν. Επίσης το νομοσχέδιο χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.

Πάντως πάνω από 100 Δημοκρατικοί Βουλευτές καταψήφισαν το μέτρο λέγοντας ότι η διαρροή χιλιάδων απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου από τον ιστότοπο Wikileaks επαναβεβαίωσε τους προβληματισμούς τους για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο