Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η διαρροή απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων που αναφέρονται στον πόλεμο στο Αφγανιστάν μπορεί να κοστίσει ζωές και να προκαλέσει ζημιά στις σχέσεις με τους συμμάχους, ενώ προειδοποίησε τον διαχειριστή της ιστοσελίδας Wikileaks ότι μπορεί να έχει «βάψει τα χέρια του με αίμα».

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, δήλωσε ότι η διαρροή είναι πολύ πιθανό να θέσει σε κίνδυνο τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στο πεδίο της μάχης, καθώς επίσης τους συμμάχους τους, ενώ μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις σχέσεις των ΗΠΑ και στην φήμη τους στην περιοχή.

Ο κ. Γκέιτς χαρακτήρισε τα περίπου 90 χιλιάδες απόρρητα έγγραφα ως «έναν τεράστιο όγκο ακατέργαστων πληροφοριών» που δεν δίνουν νέες πληροφορίες για την στρατηγική των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. Πρόσθεσε ωστόσο ότι το υλικό μπορεί να βοηθήσει τον εχθρό στο πεδίο της μάχης.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, έχει ζητήσει την συνδρομή του FBI στην ποινική έρευνα που διεξάγεται για την διαρροή των εγγράφων.

Ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Μάικ Μάλλεν, επιτέθηκε κατά του διαχειριστή της ιστοσελίδας Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Ασάνζ και η πηγή του μπορεί ήδη να έχουν στα χέρια τους αίμα νεαρών στρατιωτών ή μιας οικογένειας Αφγανών».

Κάντε ένα σχόλιο