Επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη την Τετάρτη σε απομακρυσμένη ορεινή περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, οδηγώντας στο θάνατο τους 152 επιβαίνοντες, στο σοβαρότερο αεροπορικό δυστύχημα της χώρας.

Οι αρχές αναφέρουν ότι το αεροσκάφος, της εταιρείας Airblue, ταξίδευε από το Καράτσι, προς το Ισλαμαμπάντ όταν συνετρίβη, ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί κάτω από συνθήκες ισχυρής βροχόπτωσης και πυκνής συννεφιάς.

Διασωστικές ομάδες και ελικόπτερα του στρατού στάλθηκαν στην περιοχή της συντριβής, Μαργκάλα Χιλς, αλλά τις έρευνες δυσχεραίνουν το δύσβατο της περιοχής και οι άσχημες καιρικές συνθήκες.

Ο Υπουργός Τύπου του Πακιστάν, Καμάρ Ζαμάν Καϊρά, δήλωσε ότι τα τεστ DNA θα είναι απαραίτητα για την αναγνώριση των περισσοτέρων από τις 115 σωρούς που έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα. Δύο Αμερικανοί πολίτες είναι μεταξύ των νεκρών.

Ο κ. Καϊρά τόνισε ότι οι αρχές ψάχνουν για το μαύρο κουτί του αεροσκάφους προκειμένου να εξακριβώσουν τα αίτια της πτώσης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας Airblue, Ραχίλ Αχμάντ, δήλωσε ότι το αεροσκάφος δεν είχε αντιμετωπίσει τεχνικά προβλήματα και ότι οι πιλότοι δεν έστειλαν κανένα σήμα κινδύνου.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο