Τουλάχιστον 40 άτομα, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, σκοτώθηκαν αργά τη Κυριακή το βράδυ από δύο βομβιστικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Ουγκάντα, Καμπάλα, σε σημεία όπου πολύς κόσμος παρακολουθούσε τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με την αστυνομία η πρώτη έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε Αιθιοπικό εστιατόριο και η δεύτερη σε κλάμπ για ράγκμπυ. Επίσης πολλοί ήταν οι τραυματίες και στα δύο σημεία των επιθέσεων και ορισμένα θύματα ήταν ξένοι. Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουγκάντα ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε ένας Αμερικανός, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως τρεις Αμερικανοί έχουν τραυματιστεί.

Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Σομαλοί πολιτοφύλακες είχαν απειλήσει ότι θα πραγματοποιούσαν επιθέσεις στην Καμπάλα, λόγω της παρουσίας ειρηνοφρουρών απ’ την Ουγκάντα στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, στα πλαίσια δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης προς υποστήριξη της μεταβατικής κυβέρνησης της χώρας.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα «λυπάται βαθύτατα» για τις «απάνθρωπες» αυτές επιθέσεις και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προσφέρουν βοήθεια αν τους ζητηθεί από την κυβέρνηση της Ουγκάντας.

ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο