Νέα δημοσκόπηση στο Πακιστάν δείχνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών βλέπει τις ΗΠΑ σαν εχθρό, αντιτίθεται στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, βλέπει την Ινδία σαν την μεγαλύτερη απειλή, ενώ ανησυχεί όλο και λιγότερο για τους Ταλεμπάν και την Αλ Κάιντα.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο Πιου και δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη δείχνει ότι μόνο το 17% των ερωτηθέντων έχει θετική εικόνα για την Αμερική, παρά τα δισεκατομμύρια δολάρια βοήθεια που ξοδεύονται από την Ουάσινγκτον.

Μόλις το 8% των Πακιστανών εξέφρασε αισιοδοξία ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα θα κάνει τις σωστές κινήσεις όσον αφορά τα παγκόσμια προβλήματα και μόνο ένα 20% έχει θετική εικόνα για τον ηγέτη του Πακιστάν, Ασίφ Αλί Ζαρνταρί.

Οι περισσότεροι Πακιστανοί αντιτίθενται στην εμπλοκή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και το 65% θέλει την αποχώρηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό.

Στην ερώτηση πια θεωρούν τη μεγαλύτερη απειλή, το 53% των Πακιστανών απάντησε τη γειτονική Ινδία, ενώ το 23% τους Ταλεμπάν και μόλις το 3% την Αλ Κάιντα.

Κάντε ένα σχόλιο