Το Πεντάγωνο απαιτεί από την ιστοσελίδα Wikileaks να επιστρέψει δεκάδες χιλιάδες απόρρητα έγγραφα για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν που δημοσιεύτηκαν τον προηγούμενο μήνα καθώς επίσης και αυτά που ο διαχειριστής της ιστοσελίδας πρόκειται να δημοσιεύσει. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζεφ Μορέλ ζήτησε την Πέμπτη την ιστοσελίδα Wikileaks να επιστρέψει όλα τα απόρρητα έγγραφα και να τα διαγράψει οριστικά από τους υπολογιστές και τα αρχεία της.

Ο κος Μορέλ δήλωσε ότι η ιστοσελίδα έχει μια ευκαιρία να κάνει αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε «σωστό» και να μην επιδεινώσει τη ζημιά που έχει γίνει. Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου δεν είναι και τόσο σίγουροι ότι ο διαχειριστής της ιστοσελίδας θα ανταποκριθεί στο αίτημα τους. Όπως είπε μέχρι στιγμής ο διαχειριστής της Wikileaks δεν έχει δείξει να καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης, τις ζωές που θέτει σε κίνδυνο καθώς επίσης ότι κάποιες επιχειρήσεις μπορεί ακόμα να μην έχουν ολοκληρωθεί.

Αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού υποπτεύονται ένα στρατιώτη για την διαρροή των εγγράφων.

Τα έγγραφα περιγράφουν προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν, ενώ περιλαμβάνουν ονόματα Αφγανών που συνεργάστηκαν με τις Αμερικανικές δυνάμεις.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο