Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ αναφέρει ότι η χώρα του ελπίζει να σημειωθεί κάποια σημαντική εξέλιξη όταν αρχίσουν ξανά οι απευθείας συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους την ερχόμενη εβδομάδα.

Ανακοίνωση της Ισραηλινής κυβέρνησης φέρει το κ Μπαράκ να λέει στον απεσταλμένο του Κουαρτέτου για την Μέση Ανατολή Τόνυ Μπλέαρ ότι «χρειάζονται θαρραλέες αποφάσεις» και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με τη ίδια ανακοίνωση ο κ. Μπαράκ συναντήθηκε την Τρίτη με το κ. Μπλέαρ στο Τελ Αβίβ και του δήλωσε ότι το Ισραήλ, είναι έτοιμο να πάρει «θαρραλέες «αποφάσεις», ενώ συγχρόνως θα διασφαλίζει και τα συμφέροντά του. Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας εξέφρασε την ελπίδα ότι και οι Παλαιστίνιοι να βρουν το θάρρος να κάνουν το ίδιο.

Οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν στην Ουάσιγκτον στις 2 Σεπτεμβρίου.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς προειδοποίησε τον Πρόεδρο Ομπάμα ότι θα αποσυρθεί από τις απευθείας συνομιλίες με το Ισραήλ αν το εβραϊκό κράτος δεν συνεχίσει την επιβράδυνση της εποικιστικής δραστηριότητας του στην Δυτική Όχθη.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο