ιρακινές αρχές ανέφεραν ότι ανατινάξεις αυτοκινήτων, που πιθανότατα ήταν συντονισμένες, είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 55 άτομα καθιστώντας την Τετάρτη μια από τις πιο βίαιες μέρες των τελευταίων μηνών.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη των επιθέσεων, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές φαίνεται να έχουν στόχο τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας. Οι επιθέσεις έγιναν καθώς οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να τερματίσουν επίσημα τις μάχιμες επιχειρήσεις στο Ιράκ.

Η πιο αιματηρή επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κουτ, στα νότια διαμερίσματα του Ιράκ, όπου η έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε αστυνομικό τμήμα είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 20 άτομα και να τραυματιστούν κάπου 100 άλλα. Οι αρχές αναφέρουν ότι οι 15 από τους νεκρούς είναι αστυνομικοί.

Στη Βαγδάτη, έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου επίσης έξω από αστυνομικό τμήμα προκάλεσε τον θάνατο σε 15 ανθρώπους, ενώ άλλοι 60 τραυματίσθηκαν. Σε άλλες επιθέσεις οι βομβιστές πυροδότησαν εκρηκτικά κοντά σε αστυνομικά τμήματα στις πόλεις Καρμπάλα και Μπάσρα τραυματίζοντας τουλάχιστον 30 ανθρώπους.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο