Ο Σέρβος Υπουργός Εξωτερικών, Βουκ Γιέρεμιτς, δήλωσε ότι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που υποστηρίζει την διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου αφήνει ελεύθερο έδαφος για «επικίνδυνες ερμηνείες» όπως ο ίδιος τις αποκάλεσε.

Ο κ. Γιέρεμιτς μίλησε την Τρίτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ στη Νέα Υόρκη, δύο εβδομάδες μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου ότι η διακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσσόβου δεν παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Σέρβος Υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι πολλές μειονοτικές ομάδες θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν την απόφαση του δικαστηρίου για να προχωρήσουν στη δική τους διακήρυξη ανεξαρτησίας. Όπως ο ίδιος τόνισε η απόφαση αυτή απειλεί όλες τις χώρες στις οποίες υπάρχουν μειονότητες με διαθέσεις απόσχισης και μειωμένη σταθερότητα και προέτρεψε τα μέλη του Συμβουλίου που δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσόβου να μην αλλάξουν γνώμη.

Ο Βουκ Γιέρεμιτς επανέλαβε ότι η Σερβία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την ανεξαρτησία του Κοσυφοπεδίου, ωστόσο είναι αποφασισμένη να τακτοποιήσει όλα τα μεταξύ τους θέματα μέσω ειρηνικού διαλόγου.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο