Συνελήφθη, σήμερα (31-8-2010) και ώρα 08.30΄στην περιοχή Επισκοπή Ρεθύμνου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για την αρπαγή 50χρονου ημεδαπού που διαμένει μονίμως στο Ηνωμένο Βασίλειο.

YouTube Preview Image

Συνεργοί του 40χρονου συλληφθέντα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της προανάκρισης, είναι ακόμα δύο (2) ημεδαποί άνδρες, οι οποίοι αναζητούνται.

Ειδικότερα, την περασμένη Παρασκευή (27.08.2010) και ώρα 12.00 δηλώθηκε, στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, εξαφάνιση του 50χρονου ημεδαπού, από τον αδελφό του, με τον οποίο παραθέριζαν στο Μακρύ Γιαλό Λασιθίου, διαμένοντας σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Από την αστυνομική έρευνα της υπόθεσης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου που συνεργάζονταν με το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, διαπιστώθηκε ότι, ο 50χρονος εξαφανισθείς είχε απαχθεί στην περιοχή «Κουτσουρά» το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας (26.08.2010) από άγνωστα άτομα.

Κατά την εξελικτική πορεία της έρευνας, προέκυψε ότι ο 40χρονος ημεδαπός που συνελήφθη είναι ένας από τους δράστες της απαγωγής και είναι αδελφός 20χρονης φοιτήτριας που εξαφανίσθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο (18.02.2010) από την περιοχή του Ρεθύμνου. Ο απαχθείς είχε φιλικές σχέσεις τόσο με την 20χρονη φοιτήτρια όσο και με την οικογένεια της.

Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις των αξιωματικών που χειρίζονταν την υπόθεση με τους συγγενείς του 40χρονου απαγωγέα, καθορίστηκε συνάντηση παράδοσης του ιδίου και του θύματος, η οποία έγινε σήμερα το πρωί στην περιφέρεια του Αστυνομικού Τμήματος Λαππαίων, στην Επισκοπή Ρεθύμνου.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, αιτία της απαγωγής είναι το γεγονός ότι ο 40χρονος συλληφθείς, αδελφός της εξαφανισθείσης φοιτήτριας, θεωρούσε ότι ο 50χρονος ημεδαπός γνώριζε, κατείχε και απέκρυβε στοιχεία που ήταν χρήσιμα για τον εντοπισμό της 20χρονης αδελφής του.

Όπως επίσης προέκυψε από την προανάκριση, οι δράστες, το χρονικό διάστημα της απαγωγής, κρατούσαν το θύμα σε δύο (2) ακατοίκητα σπίτια στην περιοχή Ηρακλείου Κρήτης, ασκώντας σε βάρος του σωματική και ψυχολογική βία, προκειμένου αποσπάσουν πληροφορίες για την τύχη της εξαφανισθείσας.

Ο συλληφθείς, με την δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, θα οδηγηθεί αύριο κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρεθύμνου.

Από τις υπηρεσίες μας αναζητούνται οι άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί του.

Κάντε ένα σχόλιο