Στις  30η Ιουλ 2010, ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SACEUR), Ναύαρχος James Stavridis, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο.
YouTube Preview Image

Η διήμερη επίσημη επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στο ΓΕΕΘΑ, οι δύο στρατιωτικοί ηγέτες, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις προοπτικές της Συμμαχίας το 2010, συμπεριλαμβανομένου της διαδικασίας μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ, του νέου Στρατηγικού Δόγματος και των εξελίξεων στις τρέχουσες επιχειρήσεις.

Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επαναβεβαίωσε τους ήδη ισχυρούς δεσμούς της Ελλάδας με τη Συμμαχία, οι οποίοι εδράζονται πάνω σε κοινές αξίες, καθώς και στην ισχυρή δέσμευσή τους για συλλογική ασφάλεια στον ευρύτερο κόσμο.

Ο SACEUR με τη σειρά του δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ελλάδα για τη συνεισφορά της στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. Έχετε υπάρξει ένας αξιόπιστος σύμμαχος στο Αφγανιστάν και στο Κόσσοβο. Τα στρατεύματα σας ενεργούν άριστα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπως επίσης και το μηχανικό του ΤΕΣΑΦ. Έχετε από την αρχή σταθεί στο πλευρό της Συμμαχίας στο Κόσσοβο και πρέπει να επαινέσω το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για την πολύτιμη συνεισφορά του στη θάλασσα.»

Επιπλέον, ο SACEUR πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου συζητήθηκαν ζητήματα Αμυντικής πολιτικής.

Eπιστολή SACEUR προς τον Ελληνικό Λαό.

Κάντε ένα σχόλιο