Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι έχουν «αξιόπιστη» πληροφορία πως πακιστανοί αντάρτες μπορεί να επιτεθούν σε διασωστικά συνεργεία και μέλη της κυβέρνησης του Πακιστάν που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις ανακούφισης των πλημμυροπαθών.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ P.J. Crowley ανέφερε ότι οι απειλές αυτές λαμβάνονται σοβαρά από αρμόδιους Αμερικανούς παράγοντες οι οποίοι συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές για να ενισχύσουν την ασφάλεια. Όπως ο ίδιος τόνισε, οι απειλές υπογραμμίζουν την «χρεοκοπημένη πολιτική» των εξτρεμιστικών ομάδων.

Ο εκπρόσωπος των ανθρωπιστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών Μαουρίτσιο Γκιουλιάνο ανέφερε ότι οποιαδήποτε επίθεση σε σωστικά συνεργεία θα είναι απάνθρωπη. Ο Τζον Χολμς, επίσης αξιωματούχος των ΗΕ, δήλωσε ότι τα μέλη των ανθρωπιστικών αποστολών δεν θα σταματήσουν και ότι παρόμοιες απειλές υπήρχαν και πριν από τις πλημμύρες.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ήγειρε ερωτήματα για τα κίνητρα των χωρών που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια και διακήρυξε ότι οι παρουσία μεγάλου αριθμού ξένων στο Πακιστάν είναι απαράδεκτη!

Φιλανθρωπικά ιδρύματα που συνδέονται με τις ανταρτικές ομάδες του Πακιστάν επίσης παρέχουν βοήθεια στους πλημμυροπαθείς.

Οι πλημμύρες ξεκίνησαν περίπου πριν από ένα μήνα και ευθύνονται για τον θάνατο κάπου 1.600 ανθρώπων και τον εκτοπισμό 20 εκατομμυρίων άλλων.

Κάντε ένα σχόλιο