Είναι αδύνατη πλέον η φύλαξη των κρατούμενων αλλοδαπών στα αστυνομικά τμήματα λόγω του μεγάλου τους αριθμού που προκαλεί ασφυξία στα αστυνομικά τμήματα που φυσικά δεν μπορούν να φρουρήσουν τους αναρίθμητους κρατούμενους. Σχετικά με την πρόσφατη απόδραση στην Κω ανακοινώθηκε ότι συνελήφθησαν οι έξι κρατούμενοι οι οποίοι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα κατάφεραν να διαφύγουν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κω, αφού αποκόλλησαν τα κάγκελα του παραθύρου του κρατητηρίου.

Από τους έξι (6) συλληφθέντες, οι πέντε (5) είναι υπήκοοι Ιράν που κρατούντο για απέλαση και ο έκτος που ήταν κρατούμενος για κλοπές είναι ημεδαπός.

Κατά το χρόνο της απόδρασης στο Αστυνομικό Τμήμα Κω εκτελούσαν υπηρεσία δύο αστυνομικοί με καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας και σκοπού κρατητηρίων αντίστοιχα.

Σε βάρος των έξι (6) συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόδραση κρατουμένου και σε βάρος των δύο (2) Αστυνομικών για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Κάντε ένα σχόλιο