Η εφημερίδα Ουάσιγκτον Πόουστ αναφέρει ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν τώρα πως το παράρτημα της Αλ Κάιντα στην Υεμένη αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ από ότι η κεντρική ομάδα της οργάνωσης αυτής στο Πακιστάν.

Το σχετικό δημοσίευμα φέρει αξιωματούχους, τους οποίους όμως δεν κατονομάζει, να δηλώνουν ότι η Αλ Κάιντα στην Υεμένη είναι πιο ευέλικτη και πιο επιθετική.

Ο επικεφαλής του Αμερικανικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας Μάικλ Λέιτερ δήλωσε στη ΦτΑ ότι οι εντείνονται οι ανησυχίες σε σχέση με την τρομοκρατική απειλή που αποτελεί η Υεμένη για τις ΗΠΑ. Ο κ. Λέιτερ πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν συνεχώς αυξανόμενη προσοχή στην Υεμένη μετα την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης αμερικανικού αεροσκάφους το Δεκέμβριο.

Η Ουάσιγκτον Ποστ αναφέρει ότι αξιωματούχοι εξετάζουν την αποστολή ανεπάνδρωτου αεροσκάφους της CIA στη Υεμένη για τη καταδίωξη των εξτρεμιστών, όπως έχει γίνει και στο Πακιστάν.

Εν τω μεταξύ οι αρχές της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας ανέκτησαν τον έλεγχο της νότιας πόλης Λόντερ, ύστερα από πολυήμερες συγκρούσεις.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο