Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, και ο Ρώσος ομόλογος του Ανατόλι Σερντιούκωφ, ανακοίνωσαν διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Γκέιτς δήλωσε ότι οι δύο συμφωνίες που υπεγράφησαν τη Τετάρτη μεταξύ των δύο πλευρών, προβλέπουν συνομιλίες των αρχηγών των μεικτών επιτελείων ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ και Ρωσίας τουλάχιστον μια φορά το χρόνο και προετοιμάζουν το έδαφος για ακόμη περισσότερα κοινά προγράμματα, ανταλλαγές και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Ο κ. Σερντιούκωφ εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη του στο Πεντάγωνο, η πρώτη Ρώσου Υπουργού Άμυνας εδώ και πάνω από 5 χρόνια, θα αποτελέσει «ισχυρή κινητήρια δύναμη» για την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμβουλοι των δύο Υπουργών Άμυνας ανέφεραν ότι οι συνομιλίες μεταξύ των κυρίων Γκέιτς και Σερντιούκωφ διήρκεσαν 5 ώρες και περιστράφηκαν σε πληθώρα διεθνών και περιφερειακών θεμάτων ασφάλειας. Συζητήθηκαν επίσης επίμαχα σχέδια που στοχεύουν στον περιορισμό του μεγέθους των δύο μεγαλύτερων στρατιωτικών δυνάμεων του κόσμου.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο