Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε τα εξής: «Το οριστικό σχέδιο της σύμβασης για το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ και τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων και το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε ήδη στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί ει δυνατόν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, γιατί πρέπει να αρχίσει ένα νέο οικονομικό έτος από 1ης Οκτωβρίου, για τα διεθνή δεδομένα με ένα νέο περιβάλλον και μια νέα προοπτική για τα Ναυπηγεία αλλά και τους εξοπλισμούς του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Κόβουμε ένα γόρδιο δεσμό που ταλαιπωρεί το δημόσιο, που ταλαιπωρεί το Ναυτικό δέκα ολόκληρα χρόνια. Αυτή τη στιγμή έχουμε αποκτήσει εγγυήσεις, τα υποβρύχια περιέρχονται στο Πολεμικό Ναυτικό και πιάνουν τόπο δύο δισεκατομμύρια που είχε πληρώσει το δημόσιο τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να έχει πάρει στα χέρια του τίποτα στην πραγματικότητα.

Νομίζω ότι οι νέες εγγυήσεις με τις οποίες περιβάλλεται η σύμβαση αυτή, η κατάργηση των αντισταθμιστικών, οι θεσμοί διαφάνειας που θα λειτουργούν, δημιουργούν και μια νέα ατμόσφαιρα στο δημόσιο βίο. Γι’ αυτό έχουμε ζητήσει από την αντιπολίτευση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συναινέσει ψηφίζοντας το κυρωτικό νομοσχέδιο που θα δίνει εντολή σε εμένα και στον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουμε την οριστική σύμβαση, εκτελώντας ένα νόμο του κράτους εφόσον η Βουλή η ίδια κρίνει ότι αυτή η σύμβαση είναι συμφέρουσα και επωφελής.

Αυτή η διαδικασία εφαρμόζεται για πρώτη φορά, η Βουλή είναι στο επίκεντρο όλης αυτής της προσπάθειας, ώστε οι πάντες να γνωρίζουν τα πάντα και να πάψει ο φαύλος κύκλος, να σπάσει αυτός ο αδιανόητος φαύλος κύκλος που δηλητηριάζει το δημόσιο βίο».

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Σχετικά με τους εργαζόμενους….

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Οι εργαζόμενοι είναι απολύτως διασφαλισμένοι, εφαρμόζεται χωρίς καμία εξαίρεση η εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία, δεν υπάρχει καμία διαδικασία ομαδικών απολύσεων δεν υπάρχει κάποιο ειδικό προνόμιο για τους νέους ιδιοκτήτες του Σκαραμαγκά».

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Επηρεάζονται οι εργαζόμενοι από το σταμάτημα της μη στρατιωτικής λειτουργίας των ναυπηγείων;

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Οι εργαζόμενοι είναι εργαζόμενοι και ξέρει πάρα πολύ καλά η νέα ιδιοκτησία ποιοι περιορισμοί έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή γιατί έπρεπε να λύσουμε το πρόβλημα της επιστροφής των κρατικών ενισχύσεων και στη διαπραγμάτευση με την ευρωπαϊκή επιτροπή μετείχαν όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές».

Κάντε ένα σχόλιο