Τέλος στην αγωνία των Εθελοντών Μακράς Θητείας που υπηρετούν κατά τη δημοσίευσή του νέου νόμου του ΥΠΕΘΑ αφού δύνανται να μονιμοποιούνται με το βαθμό που φέρουν κατόπιν αιτήσεώς τους.Η μονιμοποίηση ενεργείται με Προεδρικό Διάταγμα, κατόπιν προτάσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ύστερα από απόφαση του οικείου Ανώτατου Συμβουλίου. Οι μονιμοποιούμενοι διατηρούν τη μεταξύ τους αρχαιότητα εντός της επετηρίδας τους. Επισημαίνεται ότι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) είναι οι στρατιωτικοί των νόμων 1848/1989 (ΦΕΚ Α112/8-5-1989) και 1513/1985 (ΦΕΚ Α12/8-2-1985).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Άρθρο 69 του ν. 3883/2010 ισχύει

Μονιμοποίηση Εθελοντών Μακράς Θητείας
1. Εθελοντές Μακράς Θητείας της περίπτωσης ια΄ του άρθρου 1 του παρόντος νόμου, που υπηρετούν κατά τη δημοσίευσή του, δύνανται να μονιμοποιούνται με το βαθμό που φέρουν κατόπιν αιτήσεώς τους.

2. Η μονιμοποίηση ενεργείται με προεδρικό διάταγμα, κατόπιν προτάσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ύστερα από απόφαση του οικείου Ανώτατου Συμβουλίου.

3. Οι μονιμοποιούμενοι διατηρούν τη μεταξύ τους αρχαιότητα εντός της επετηρίδας τους.

8 Σχόλια “Μονιμοποιούνται οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ).”
 1. Ο/Ηspyros λέει:

  Δεν είναι δυνατόν μετά από 20 χρόνια να κάνω αίτηση για να μονιμοποιηθώ εφόσον ξέρουν ότι πλέον είμαστε οι ραχοκοκαλιά των Ε.Δ θα μπορούσαν να δώσουν κάτι τουλάχιστον, όπως μείωση χρόνου παραμονής στον βαθμό του επιλοχία και αρχιλόχεια και άμεση μονιμοποίηση.
  Δεν γίνετε στα 19 χρόνια οι υπαξιωματικοί παραγωγικής σχόλης να γίνονται αξιωματικοί και εμείς στα 25 ανθυπασπιστές να υπάρχει διαφορά αλλά όχι τόσο τραγική , αφετέρου οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας ποσοτικά έχουν τους περισσότερους αξιωματικούς στο ΝΑΤΟ που σημαίνει ότι οι υπαξιωματικοί θα πρέπει να φτάνουν μέχρι ανθυπασπιστές .

 2. Ο/ΗΒΑΤΜΑΝ λέει:

  amartia einai me 20 xronia na ginete ayto krima

 3. Ο/ΗΒΑΤΜΑΝ λέει:

  eimai ΕΜΘ ΑΛΧΙΑΣ kai den masaooooooooooooooo tipote kai einai kai timei moy

 4. Ο/ΗΤΗΕΜΑR λέει:

  ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Κ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΕΜΘ.ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΣΟ Κ Ο ΝΕΟΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙΣ ΕΠΟΠ Κ ΑΣ ΑΠΕΧΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ 19 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.Κ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΟΙ ΥΠΞΚΟΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΞΚΟΥΣ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ Κ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ Κ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ Κ ΣΤΟ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟ;

 5. Ο/Ηπαναγιωτης λέει:

  παιδια καλησπερα.ξερει κανεις μετα την αιτηση μονιμοποιησης προς τις διευθυνσεις των Ο-Σ ποτε θα υπαρχει καμια ενημερωση για το αν περασε το διαταγμα.ευχαριστω.

 6. Ο/ΗΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

  Θα πρεπει να μας ενημερώσουν,το λόγο που θα πρεπει να υποβάλουμε προσωπική αναφορα,τη στιγμή που όλοι οι εθελοντές όταν μονιμοποιήθηκαν δεν χρειάστηκε να υποβάλει κανείς αναφορά. Με προεδρικό διάταγμα τους έκαναν Μονίμους και τους έβαλαν και στην επετιρίδα των μονίμων απευθείας. Μήπως αυτή η εθελοντική αναφορά κρύβει κάτι. Λογικό ειναι να το ψαξουμε λίγο ,διότι ενας φίλος μου έλεγε ότι έχασε 15 έτη εφάπαξ διότι κάποια στιγμή τον μονιμοποιησαν (μετά από 15 έτη) και όταν βγήκε συνταξιούχος στα 35 πήρε μόνο το εφαπαξ των 20 ετών που ηταν μόνιμος,υπάρχει λέει νόμος του κράτους.Ισως πρεπει να ενημερωθουμε από εργατολόγο-συνταγματολόγο,γιατί υπάρχει και η περίπτωση να το φυσάμε και να μήν κρυώνει. πολοί απο τους ΕΜΘ έχουν συμπληρώσει 22-23-24-25 έτη υπηρεσίας και σύμφωνα με το καινούργιο νομοσχέδιο βγαίνουν συνταξιούχοι,κάποιοι άλλοι είναι συνταξιούχοι εδώ και 1,5 χρόνο. γιατί να κάνεις μόνιμο έναν ΕΜΘ που τόσα χρόνια τον είχες στην απέξω την στιγμή που είναι έτοιμος να πάρει σύνταξη; Ας μας απαντήσουν οι αρμόδιοι τι προτερήματα έχει κάποιος μόνιμος ΕΜΘ ,με κάποιον μη μόνιμο ΕΜΘ.Πώτον θα λέγεται μόνιμος; ή ΕΜΘ; Αν λέγεται μόνιμος γιατί να μην ακολουθεί την επετιρίδα των μονίμων; Και άν συνεχίσει να λέγεται ΕΜΘ γιατί να γίνει μόνιμος; Φαύλος κύκλος λοιπόν. Ποιες οι προβλεπόμενες ενέργειες που θα αναληφθούν στη συνέχεια
  και μετά την αίτηση των συναδέλφων ΕΜΘ περί μονιμοποιήσεώς τους; Ποια η διαφορά μεταξύ του μονιμοποιημένου ΕΜΘ και του μη μονιμοποιημένου ΕΜΘ και ποια τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα ενός εκάστου; Ποιο το προϊσχύον καθεστώς στο οποίο θα συνεχίσουν να υπηρετούν οι μη επιθυμούντες μονιμοποιήσεως ΕΜΘ; Aπαντήστε κύριοι!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Ο/Ηκωστας λέει:

  δηλαδη δημητρη εσυ θες τωρα να σου απαντηση καποιος αρμοδιος εδω μεσα ?
  κανε μια αναφωρα προς το ΓΕΣ και ζητα τους εξηγησεις.

 8. Ο/Ησπυρος λέει:

  Κύριοι την άποψη του Δημήτρη την ενστερνίζονται πολλοί και φυσικά δεν έχουν άδικο,
  Δεν διευκρίνισε κανείς γιατί να μην γίνει άμεση μονιμοποίηση είναι δυνατόν να υπάρχει κάποιος που να μην θέλει την μονιμότητα, έτσι λοιπόν το θέμα από μόνο του αφήνει περιθώρια διάφορων ερμηνειών λόγου χάρη ακούστηκε ένα ακραίο σενάριο σήμερα ότι μας έβαλαν να κάνουμε αιτήσεις για να της απορρίψουν και να μας διώξουν, αν υπάρχουν όντως καλές προθέσεις το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει το υπουργείο είναι να τελειώνει το θέμα της μονιμοποίησης γιατί ένα μεγάλο κομμάτι των ένστολων βρίσκεται σε αναταραχή, για να σταματήσουν ορισμένοι να σπέρνουν ευφάνταστα σενάρια ίσως και κακόβουλα,

 9.  
Κάντε ένα σχόλιο