Στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος τίθενται από σήμερα οι (58) νέοι Υπαστυνόμοι Ειδικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας που προσελήφθησαν την 13-07-2010. Οι ειδικότητες τους είναι οι εξής: χρηματοοικονομικής, λογιστικής, ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών, διερεύνησης ψηφιακών πειστηρίων, μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής και μηχανικών τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Στο σύνολό τους οι νέοι Αξιωματικοί είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών.

Οι νέοι Υπαστυνόμοι ολοκλήρωσαν σήμερα τον κύκλο της εκπαίδευσής τους σε θέματα ευρύτερου αστυνομικού-επιχειρησιακού ενδιαφέροντος, στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στους Θρακομακεδόνες Αττικής.

Οι Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων θα τοποθετηθούν στις Διευθύνσεις Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης προκειμένου να στελεχώσουν τις αρμόδιες Υπηρεσίες και να συμβάλλουν με την επιστημονική τους κατάρτιση στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας, ιδίως στους τομείς του οικονομικού, ηλεκτρονικού και οργανωμένου εγκλήματος.

Η απόφαση για την πρόσληψή τους υπαγορεύτηκε από την ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας και είχε την απόλυτη στήριξη της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας, παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Σχολής και παρέδωσε τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς.

Παρέστησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριος Τασούλας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ιωάννης Ραχωβίτσας, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Γεώργιος Μπαλάγκας, καθώς και άλλοι αστυνομικοί υπηρεσιακοί παράγοντες και μεγάλος αριθμός πολιτών.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος.

Η Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ταξίαρχος Όλγα Κοκκορού στο χαιρετισμό της τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σκοπός της εκπαίδευσης των νέων Υπαστυνόμων Α΄ ειδικών καθηκόντων στο Τμήμα Αξιωματικών, είναι η συμπλήρωση της επιστημονικής τους γνώσης με την επιχειρησιακή δράση, η συστηματική ανάλυση των σημαντικών προβλημάτων, που θα αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας, καθώς και η έρευνα, η μελέτη και η ενημέρωση στα σύγχρονα ζητήματα καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, οικονομικού και ηλεκτρονικού.

Για το σκοπό αυτό καταρτίστηκε ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με παροχή στοχευμένων γνώσεων από άξιους και εκλεκτούς καθηγητές της Σχολής μας, προσωπικότητες του επιστημονικού χώρου και επίλεκτα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και της Ελληνικής Αστυνομίας, τους οποίους από τη θέση αυτή ευχαριστώ θερμά».

Κάντε ένα σχόλιο