Την υποστήριξή τους στην κυβέρνηση της Ελλάδας, αλλά και τις προσπάθειες του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου έδειξαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες της πόλης της Νέας Υόρκης μεταξύ των οποίων και πολλοί Ελληνοαμερικανοί. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Foreign Policy Association όπου κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Παπανδρέου.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην σημερινή θέση της Ελλάδας σε σχέση με την Ευρώπη αλλά και τα θετικά βήματα πού έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής. Συγκεκριμένα είπε πως τα αυστηρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση έχουν επιφέρει αποτελέσματα, μείωση του δημοσίου χρέους που υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσει το 40%. Μέτρα που, όπως είπε χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα για την πάταξη της φοροδιαφυγής επιστρατεύεται ακόμα και το διαδικτυακό Google Earth για να εντοπιστούν οικίες με αδήλωτες πισίνες.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός παρουσίασε τις επενδυτικές δυνατότητες που παρέχει αυτή την στιγμή η Ελλάδα κυρίως σε κλάδους όπως η γεωργία, ο τουρισμός, η καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων, παρουσιάζοντας στους ισχυρούς επενδυτές τις δυνατότητες που παρέχει η χώρα κάτω από την νέα διακυβέρνηση της διαφάνειας, της οικονομικής ανάπτυξης και της αξιοκρατίας.

VOA (Αθηνά Κρικέλη)

Κάντε ένα σχόλιο