Σε κοινή συνεδρίαση των Ανωτάτων Συμβουλίων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων προέδρευσε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Πάνου Μπεγλίτη και του Α/ΓΕΕΘΑ Πτεράρχου κ. Ιωάννη Γιάγκου.

Στη σύσκεψη μετείχε το σύνολο των Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων, Αντιπτεράρχων, Υποναυάρχων και Υποπτεράρχων καθώς και άλλα επιτελικά στελέχη των τριών κλάδων.

Ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε το νέο νόμο που ρυθμίζει θέματα υπηρεσιακής κατάστασης και εξέλιξης των στελεχών των Ε.Δ, θέματα δομής διοίκησης και δομής δυνάμεων, επιφέρει μεταβολές στη νομοθεσία περί Στρατολογίας, εισάγει το θεσμό του Ειδικού Έφεδρου Οπλίτη, λύνει εκκρεμότητες χρόνων σε σχέση με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, διαμορφώνει τη γέφυρα για το νέο καθεστώς που θα ισχύσει στα εξοπλιστικά προγράμματα σύμφωνα με τη νέα κοινοτική οδηγία, ρυθμίζει θέματα Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και θέματα σχέσεων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ΟΤΑ ως προς τα μη ενεργά στρατόπεδα.

Ο κ. Βενιζέλος έδωσε οδηγίες για την εφαρμογή του νέου νόμου, ενώ είχε επίσης την ευκαιρία να κάνει έναν απολογισμό των προηγούμενων δώδεκα μηνών και του έργου που παρήχθη στο ΥΠΕΘΑ, εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας προς τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων αλλά και προς το σύνολο των στελεχών των Ε.Δ και τους κάλεσε να ενστερνιστούν το νέο πνεύμα που διέπει τις ΕΔ σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, την δυσκολότερη χρονιά της τελευταίας 35ετίας από δημοσιονομικής και οικονομικής άποψης, όπως τόνισε ο Υπουργός.

Ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση μεταξύ των παρισταμένων και ετέθησαν ερωτήματα στα οποία ο Υπουργός απάντησε διεξοδικά προκειμένου όλα αυτά να μεταφερθούν στο στελεχικό δυναμικό των ΕΔ σε όλα τα επίπεδα διοίκησης.

Κάντε ένα σχόλιο