Αφέθηκε την Τρίτη ελεύθερη η Αμερικανίδα Σάρα Σουρντ που κρατούνταν εδώ και ένα χρόνο από τις αρχές ασφαλείας του Ιράν. Η 32χρονη Σουρντ συναντήθηκε με την μητέρα της στο αεροδρόμιο του Ομάν, λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση της από την φυλακή Εβίν στην Τεχεράνη και μετά την χορήγηση εγγύησης 500 χιλιάδων δολαρίων.

Η Σουρντ άφησε πίσω της τους συνοδοιπόρους της Σέην Μπάιερ και Τζος Φατάλ, που παραμένουν υπό κράτηση.

Ο αρχιεισαγγελέας της Τεχεράνης δήλωσε στην κρατική τηλεόραση του Ιράν ότι η Σούρντ αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση που υπεβλήθη στην Τράπεζα Μέλλι του Ιράν στην Μουσκάτ.

Από τη πλευρά του ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, P.J. Crowley, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν πλήρωσαν την εγγύηση για την απελευθέρωση της Σάρα Σούρντ, αλλά οντότητα ή άτομο που θα παραμείνει ανώνυμο «χορήγησε τις απαιτούμενες διαβεβαιώσεις» στο Ιράν για να διασφαλίσει την απελευθέρωση της. Ο κ. Crowley πρόσθεσε ότι τελευταία το Ομάν είχε αναλάβει ρόλο «διαμεσολαβητή κλειδί» μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στην υπόθεση. Ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης Ομπάμα προς το Ομάν για το ρόλο του αυτό.

Κάντε ένα σχόλιο