Δύο μεγάλες Αμερικανικές οργανώσεις προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών υπέβαλαν αγωγή σε βάρος του Προέδρου Ομπάμα, του διευθυντή της CIA και της Αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης με στόχο τον τερματισμό «στοχευμένων δολοφονιών», όπως τις χαρακτηρίζουν, Αμερικανών υπηκόων. Σύμφωνα με τις εν λόγω οργανώσεις τέτοιες ενέργειες είναι αντισυνταγματικές.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών και το Κέντρο Συνταγματικών Δικαιωμάτων ανακοίνωσαν ότι υπέβαλαν μήνυση εξ ονόματος του Νάσσερ Αλ Αουλάκι, πατέρα του γεννημένου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου κληρικού, Ανουάρ Αλ Αουλάκι, που πιστεύεται ότι ζει στην Υεμένη, έχει χαρακτηριστεί απ’ τις ΗΠΑ τρομοκράτης και έχει συνδεθεί με την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης σε βάρος Αμερικανικής πτήσης πέρυσι τα Χριστούγεννα και με την δολοφονία 13 ατόμων στην στρατιωτική βάση Φόρτ Χούντ του Τέξας.

Αμερικανός αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, φέρεται να έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση Ομπάμα εξουσιοδότησε την CIA να συλλάβει και να δολοφονήσει τον Αουλάκι. Αλλά οι Αμερικανικές οργανώσεις προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών χαρακτηρίζουν «αντισυνταγματική, παράνομη και αντιαμερικανική» την δολοφονία Αμερικανού πολίτη χωρίς την προσαγωγή του στη δικαιοσύνη.

Εκπρόσωπος της CIA δήλωσε ότι η υπηρεσία «ακολουθεί αυστηρά» την Αμερικανική νομοθεσία.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο