Ο επίμαχος ηγέτης μιας μικρής αμερικανικής εκκλησίας στη Φλόριντα, ακύρωσε το σχέδιο του να κάψει αντίτυπα του Κορανίου κατά την 9η επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, το Σάββατο.

Ο αιδεσιμότατος Τέρι Τζόουνς δήλωσε την Πέμπτη ότι ακύρωσε την προγραμματισμένη ενέργεια διαμαρτυρίας του μετά από συμφωνία με μουσουλμάνους ηγέτες που, όπως είπε, προβλέπει αλλαγή τοποθεσίας για την κατασκευή του ισλαμικού κέντρου και μουσουλμανικού τεμένους στη Νέα Υόρκη. Όπως ο ίδιος είπε το τέμενος θα πρέπει να απομακρυνθεί από την περιοχή που σημειώθηκαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Ωστόσο σε έγγραφη δήλωση του ο κληρικός που είναι υπεύθυνος για το τέμενος στη Νέα Υόρκη αναφέρει ότι δεν υπήρξε καμία συμφωνία για αλλαγή τοποθεσίας. Ο Ιμάμης Φαϊζάλ Αμπντούλ Ραούφ, δήλωσε ότι εξεπλάγη από την ανακοίνωση του Πάστορα Τζόουνς.

Παράλληλα μουσουλμάνος κληρικός που εμφανίστηκε με τον Πάστορα Τζόουνς στη Φλόριντα, δήλωσε ότι θα ταξιδέψει μαζί του στη Νέα Υόρκη για να συζητήσουν την πρόταση για την αλλαγή της τοποθεσίας του προτεινόμενου τεμένους. Ο κληρικός Μουχάμεντ Μούσρι, δήλωσε ότι έχει κανονίσει συνάντηση με τον Ιμάμη Ραούφ, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πάρει καμία διαβεβαίωση ότι θα αλλάξει η τοποθεσία του προτεινόμενου τεμένους.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα, καθώς και άλλες διεθνείς πολιτικές και θρησκευτικές προσωπικότητες έχουν καταδικάσει τα σχέδια του Πάστορα Τζόουνς να κάψει αντίτυπα του Κορανίου. Μάλιστα ο κ. Ομπάμα χαρακτήρισε το σχέδιο «ακροβατισμό» για αυτοπροβολή, που θα θέσει σε κίνδυνο τις Αμερικανικές δυνάμεις στο εξωτερικό.

Κάντε ένα σχόλιο