Από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου 2010, στην Θεσσαλονίκη , στο Ξενοδοχείο “The Met Hotel”, θα πραγματοποιηθεί το 6ο Διεθνές Συνέδριο Αεροδιαστημικής Ιατρικής με θέμα: “Επιμόρφωση, εκπαίδευση, έρευνα και εφαρμογές των διαστημικών ερευνών στην υγεία μας”. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Αεροδιαστημικής Ιατρικής και Διαστημικών Ερευνών.

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και επιμόρφωση των γιατρών όλων των ειδικοτήτων, σε θέματα Αεροπορικής και Διαστημικής Ιατρικής καθώς και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και του Ιατρικού κόσμου για την κοινωνικοοικονομική σημασία της Αεροδιαστημικής Ιατρικής, εφαρμογές της οποίας έχουν δώσει λύσεις σε πολυάριθμα καθημερινά προβλήματα υγείας.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν διεθνούς κύρους ομιλητές οι οποίοι θα αναφερθούν κυρίως στις επιπτώσεις του νέου τρόπου ζωής και συγκεκριμένα της έλλειψης άσκησης και υπερβολικής ακινησίας, στα οστά, στους μύες και γενικότερα στο ανθρώπινο σώμα, με αποτελέσματα όπως η οστεοπόρωση, οι διαταραχές του ύπνου, οι καρδιολογικές και νευρολογικές διαταραχές, η κατάθλιψη κα.

Επιπλέον, ειδικοί της αεροπορικής ιατρικής θα αναφερθούν στις επιπτώσεις των διαταραχών της βαρομετρικής πίεσης και του υψομέτρου στον οργανισμό των επαγγελματιών Ιπταμένων αλλά και των επιβατών αεροπορικών ταξιδίων.

Στην έναρξη του συνεδρίου ο αστροναύτης Frank de Winnie, ο οποίος μόλις επέστρεψε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα μιλήσει και θα παρουσιάσει την διαστημική αποστολή “Οδύσσεια”. Παράλληλα προσκεκλημένοι αστροναύτες ιατροί με σημαντική προσφορά στον χώρο θα μιλήσουν για τις έρευνες τους και τις εμπειρίες τους.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου η παγκόσμια Ακαδημία Αστροναυτικής θα εορτάσει τα 50 χρόνια προσφοράς της στην Ακαδημαϊκή κοινότητα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο και αίτηση εγγραφής μπορείτε να βρείτε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: www.gasma.gr και transair@the.forthnet.gr.

Κάντε ένα σχόλιο