Βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στόχευσε συγκρότημα της αστυνομίας στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 άτομα και τραυματίζοντας πάνω από 50. Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κοχάτ της επαρχίας Χιμπέρ- Παχτουκούα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής δήλωσε ότι εξτρεμιστές πυροδότησαν 300 κιλά εκρηκτικών σε παγιδευμένο ημιφορτηγό, τη στιγμή που οι οικογένειες των αστυνομικών ετοιμάζονταν για το μοναδικό γεύμα της ημέρας, σύμφωνα με την παράδοση του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού. Απ’ την έκρηξη κατέρρευσαν σπίτια και κάποια άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς ήταν γυναίκες και παιδιά, και τουλάχιστον 3 αστυνομικοί.

Αλλά και στην παραπλήσια πόλη Χανγκού τραυματίστηκαν αστυνομικοί όταν η περιπολία τους κτύπησε βόμβα τοποθετημένη στο οδόστρωμα.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η εξτρεμιστική οργάνωση θα στοχεύει δυνάμεις ασφάλειας γιατί η κυβέρνηση του Πακιστάν επιτρέπει στις ΗΠΑ να διεξάγουν επιχειρήσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα βορειοδυτικά της χώρας.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο