Το Ιράν ανακοίνωσε ότι ένας από τους τρεις Aμερικανούς που κρατούνται εδώ και ένα χρόνο κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο στη χώρα, πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, ωστόσο θα περάσει δίκη. (Στο βίντεο οι όμηροι σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στο Ιράν μετά τη σύλληψη τους).

YouTube Preview Image

Ιρανός εισαγγελέας δήλωσε σε κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν ότι η Σάρα Σούρντ μπορεί να αφεθεί ελεύθερη αν καταβάλλει εγγύηση 500 χιλιάδων δολαρίων. Η οικογένεια της Σουρντ υποστηρίζει ότι η νεαρή κοπέλα χρειάζεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όγκο στο στήθος και προκαρκινικά κύτταρα που εντοπίστηκαν στον τράχηλο.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Ντέιβιντ Αξελροντ, ανέφερε στην αμερικανική τηλεόραση ότι η κυβέρνηση είναι «αισιόδοξη» για την απελευθέρωση της Σούρντ, ωστόσο εξέφρασε το σκεπτικισμό του λέγοντας ότι «η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει και έχει διακοπεί και άλλες φορές στο παρελθόν». Όπως ο ίδιος τόνισε η Σάρα Σουρντ και οι δύο φίλοι της δεν θα έπρεπε από την αρχή να είχαν πάει στη φυλακή.

Η Σουρντ και οι άλλοι δύο αμερικανοί, ο Σέην Μπέϊερ και ο Τζος Φατάλ, συνελήφθησαν στις 31 Ιουλίου 2009 γιατί πέρασαν στο Ιράν από το βόρειο Ιράκ ενώ έκαναν ορειβασία.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο