Ο διευθυντής του FBI, Ρόμπερτ Μάλλερ, δήλωσε ότι οι προσπάθειες της Αλ Κάιντα για την διενέργεια επιθέσεων στις ΗΠΑ παραμένουν «σταθερές» από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

Στα πλαίσια κατάθεσης ενώπιον αρμόδιας επιτροπής του Κογκρέσου, ο κ. Μάλλερ επεσήμανε ότι συνωμοτικά σχέδια τα οποία αποκαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια δείχνουν ότι η Αλ Κάιντα εντείνει τις προσπάθειές της να στρατολογήσει άτομα από χώρες τις δύσης για να παίξουν ρόλο κλειδί σε πιθανές επιθέσεις.

Η Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζάνετ Ναπολιτάνο, δήλωσε στην ίδια επιτροπή ότι οι «εγχώριοι» τρομοκράτες αποτελούν το νέο πρόσωπο της τρομοκρατικής απειλής στις ΗΠΑ.

Άλλος ένας αξιωματούχος σε θέματα αντιτρομοκρατίας κατέθεσε ότι εταίροι της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν, την Υεμένη, τη Σομαλία και την Βόρεια Αφρική αποτελούν αυξανομένη απειλή για τις ΗΠΑ. Αλλά και ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας Μάικλ Λάιτερ, επεσήμανε ότι η εμβέλεια των οργανώσεων που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα και οι οποίες συνωμοτούν κατά των ΗΠΑ, αποτελούν μία πιο «πολύπλοκη» απειλή για τις χώρες της Δύσης.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο