Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι ηγέτες θα συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες στο Σαρμ Ελ Σεΐχ της Αιγύπτου στις 14 Σεπτεμβρίου και την επομένη 15 Σεπτεμβρίου στην Ιερουσαλήμ. Αξιωματούχος του Στέητ Ντηπάρτμεντ ανέφερε την Κυριακή ότι ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για θέματα Μέσης Ανατολής, Τζώρτζ Μίτσελ, θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις.

Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ και οι Ισραηλινοί θέλουν την πόλη ενιαία ως πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους. Από την άλλη οι Παλαιστίνιοι θέλουν την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους.

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι ηγέτες ανέφεραν ότι έχει έρθει η ώρα για τις δύο πλευρές να αφήσουν κατά μέρος τις διαφορές τους και να εργαστούν για την ειρήνη.

Ο ισραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο την Κυριακή ότι είναι έτοιμος για έναν ιστορικό συμβιβασμό με τους Παλαιστίνιους, με την προϋπόθεση ότι η συμφωνία θα διαφυλάσσει την ασφάλεια του Ισραήλ.

Εντωμεταξύ, ο επικεφαλής των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών Σαέμπ Ερεκάτ, ανέφερε στο Ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο ότι ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις και να αρχίσουν να λαμβάνονται αποφάσεις.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο