Στο ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης δεξιώθηκαν την Τετάρτη το βράδυ αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της ομογένειας ελληνοκυπριακής και ελληνοαμερικανικής κοινότητας, τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου μαζί με την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει.
YouTube Preview Image
Μετά από ολιγόλεπτη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής και παρόλη την πίεση χρόνου ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε στους παρευρισκομένους ιδιαίτερα συγκινημένος. Τους ευχαρίστησε για την υποστήριξη και την συμπαράστασή τους στην δύσκολη αυτή στιγμή που περνά η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε:

«Πρώτα από όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ζεστασιά από την πλευρά της ομογένειας, την όμορφη αυτή υποδοχή και της συμπαράστασης που αισθανόμαστε στην Ελλάδα από τους Έλληνες της διασποράς, τους Έλληνες της ομογένειας της Αμερικής. Είναι πολύτιμη αυτή η συμπαράσταση όπως και του σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου σε μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα.

Κριθήκαμε ως κυβέρνηση να πάρουμε μέτρα και αποφάσεις για να προστατεύσουμε την χώρα μας από την χρεοκοπία αλλά και να μπορέσουμε να κάνουμε την χώρα μας και πάλι ισχυρή, δυναμική, να αλλάξουμε την Ελλάδα προς το καλύτερο. Σ’ αυτή την προσπάθεια, όλοι οι Έλληνες αισθάνονται την μεγάλη ευθύνη που έχουμε και ξέρω ότι εσείς που βρίσκεστε στο εξωτερικό την έχετε παρακολουθήσει, γιατί βρεθήκαμε στο κέντρο αυτής της κρίσης, αλλά και στο κέντρο του ενδιαφέροντος των μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως. Ακούσαμε πολλές φορές δυσάρεστα λόγια για την χώρα μας, που δεν μας αρμόζουν, γιατί ξέρουμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα και ο ελληνισμός ένας λαός με τεράστιες δυνατότητες. Είμαστε αποφασισμένοι με τις δύσκολες αποφάσεις που παίρνουμε να αποδείξουμε πρώτα από όλα στους εαυτούς μας αλλά και σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα πάει μπροστά. Φτιάχνουμε μια καινούργια Ελλάδα, μια Ελλάδα αξιοκρατίας, μια Ελλάδα διαφάνειας και λογοδοσίας, μια Ελλάδα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης, μια Ελλάδα ανοιχτής δημοκρατίας και ελευθερίας που θα μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι».

VOA (Αθηνά Κρικέλη)

Κάντε ένα σχόλιο