Ο αρχηγός της CIA, Λίον Πανέτα, βρίσκεται στο Πακιστάν για συνομιλίες με ανώτατους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών οι οποίοι έχουν κάνει αναφορές για επικείμενο μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη και πιθανότατα και στις ΗΠΑ.

Οι πακιστανικές αρχές επιβεβαίωσαν την Τετάρτη ότι ο κ. Πανέτα θα συναντηθεί με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν, Αχμάντ Σουτζά Πασά.

Αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών δυτικών χωρών ανέφεραν ότι ανακάλυψαν σχέδιο προερχόμενο από πυρήνα τρομοκρατών στο Πακιστάν που προβλέπει την έναρξη καταδρομικών τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και ίσως τις ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, Τζέημς Κλάπερ, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ανταλλάσουν πληροφορίες με τους ευρωπαίους τις τελευταίες ημέρες και συνεργάζονται με τους συμμάχους τους για να αποτρέψουν διεθνείς τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφεραν την Τετάρτη ότι το σχέδιο για μαζικές επιθέσεις με όπλα σε μεγάλες πόλεις της δύσης παραμένει ως απειλή, ωστόσο τέτοιου είδους επιθέσεις δεν αναμένονται σύντομα.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο