Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συνάντησε σήμερα, Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, τον Υπουργό Άμυνας της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Ντράγκαν Σουτάνοβατς. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος είπε τα εξής:

Ευ. Βενιζέλος: Υποδέχομαι με πολύ μεγάλη χαρά στη Θεσσαλονίκη τον Σέρβο ομόλογό μου με τον οποίο έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία. Είχαμε πριν από λίγους μήνες, υποδεχτεί εδώ τον Πρόεδρο της Σερβίας που τον συνόδευε ο Υπουργός Άμυνας και είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πολύ σημαντικές συνομιλίες, τις οποίες θα συνεχίσουμε σήμερα με τον ομόλογό μου.

Η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της Σερβίας, φυσικά όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, και θέλουμε μία Σερβία η οποία να επανέλθει στον παλαιό της ρόλο και να βοηθήσει ώστε να υπάρχει σταθερότητα και ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Και έχει αυτή τη βούληση και αυτή την ικανότητα.

Θα μιλήσουμε για όλο το φάσμα των θεμάτων τα οποία ξέρετε. Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Η Ελλάδα είναι παρούσα στο Κόσοβο γιατί θέλει να συμβάλει και με τη στρατιωτική της παρουσία στη σταθερότητα στην περιοχή και θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα βρεθεί, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, μία λύση η οποία να είναι ευρύτερα αποδεχτή και πάντως αποδεχτή και από τη Σερβία, που έχει το γνωστό ιστορικό ενδιαφέρον για την περιοχή. Και επίσης θέλουμε να μιλήσουμε και για όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για την διμερή συνεργασία, οι οποίες είναι πάρα πολλές γιατί η Ελλάδα θέλει να λειτουργεί ως πύλη εισόδου της Σερβίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Κάντε ένα σχόλιο