Στις 17 Σεπτεμβρίου 2010 ολοκληρώθηκε το “Σχολείο Εκπροσώπων Τύπου ”, το οποίο διεξήχθη για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ), στο Κιλκίς. Το σχολείο έχει ως σκοπό την προετοιμασία στελεχών για την ανάληψη καθηκόντων Εκπροσώπων Τύπου ή στελεχών Γραφείων Τύπου με εξειδίκευση σε Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης.

Κατά την εκπαίδευση που διήρκεσε 2 εβδομάδες, εκπαιδεύτηκαν συνολικά 25 αξιωματικοί από 4 κράτη (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Τουρκία), μεταξύ των οποίων ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και μία αξιωματικός του Π.Σ.

Η εκπαίδευση περιέλαβε θεωρητικά αντικείμενα που άπτονται θεμάτων επικοινωνίας, νομικού καθεστώτος, σύμπραξης και λειτουργίας εντός των διεθνών οργανισμών, συνέργειας με Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ) κ.α. Τα αντικείμενα ανέπτυξαν ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, αξιωματικοί, καθώς και στελέχη Υπουργείων Άμυνας με εμπειρία στην επικοινωνία από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά τη δεύτερη εβδομάδα διεξήχθη πρακτική εκπαίδευση και άσκηση με εικονικό σενάριο κρίσης, όπου οι εκπαιδευόμενοι κλήθηκαν να διαχειριστούν επικοινωνιακά καταστάσεις κρίσης, ως Εκπρόσωποι Τύπου πολυεθνικού οργανισμού.

Κάντε ένα σχόλιο