Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κύριος Δημήτριος θα τελέσει τρισάγιο «στη μνήμη των θυμάτων και των ηρωικώς πεσόντων» κατά την φετινή 9η επέτειο των τραγικών γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Ο Αρχιεπίσκοπος θα πραγματοποιήσει ιδιαίτερη δέηση για την ανοικοδόμηση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου κοντά στο σημείο μηδέν που βρισκόταν ο Ιερός Ναός.

Την ίδια ημέρα έχουν διοργανωθεί διάφορες εκδηλώσεις στη μνήμη των 3.000 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τις συντονισμένες επιθέσεις των αεροπειρατών. Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα παρευρεθεί σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Πεντάγωνο, ενώ ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα παρευρεθεί σε τελετή στη Νέα Υόρκη.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα και η πρώην πρώτη κυρία Λόρα Μπους έχει προγραμματισθεί να μιλήσουν σε τελετή στο Σουάνκσβιλ της Πενσυλβάνια.

Οι φετινές τελετής μνήμης πραγματοποιούνται εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης λόγω των σχεδίων Μουσουλμανικής οργάνωσης για την ανέγερση Ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου και τεμένους κοντά στο «σημείο μηδέν» στη Νέα Υόρκη.

Επίσης στο «σημείο μηδέν» συνεχίζονται οι εργασίες για την ανέγερση μουσείου και μνημείου για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο