«Τον γείτονά σου δεν μπορείς να το αλλάξεις, είναι εκεί δίπλα σου, τον φίλο σου τον επιλέγεις, τους συγγενείς σου τους φορτώνεσαι» είπε ο Αρχηγός ΓΕΣ κ. Φραγκούλης Φράγκος μιλώντας πρόσφατα στην εκπομπή σε «πρωινό χρόνο» στο Χρόνος 87,5fm σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσημη συνάντηση που είχε με ομολόγους του στην Τουρκία.

Ο κ.Αρχηγός τόνισε ότι «στην εποχή μας επιδιώκουμε να έχουμε καλή σχέση και επικοινωνία με του γείτονες υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία που προσπαθούμε να τον διατηρούμε ανοικτό. Οι δύο χώρες πρέπει να έχουν καλές σχέσεις, αυτό είναι μια ιστορική αναγκαιότητα»

Ο αρχηγός του ΓΕΣ αναφέρθηκε κι σ’ ένα αίτημα της περιοχής που είχε να κάνει με τη έλλειψη ιερέα στην περιοχή της Νέας Σάντας, από τότε που απεβίωσε ο υπάρχων ιερέας και η θέση του καλύπτεται αποσπασματικά, αλλά όχι τακτικά. Στην περιοχή έχει δημιουργηθεί ένα σύγχρονο στρατόπεδο καταδρομέων, αλλά η περιοχή δεν καλύπτεται ιερατικά, κάτι που επεσήμανε ο αρχηγός, εκφράζοντας την άποψη ότι ο μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός θα κάνει τα δέοντα. Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο μητροπολίτης, αλλά και ο πρωτοσύγκελος Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος, προκειμένου να βρεθεί λύση και για τους κατοίκους της Νέας Σάντας που μένουν ακάλυπτοι.
«Είναι θέμα προσωπικής επικοινωνίας μεταξύ τους και με το θείο είναι μια ψυχική ανάγκη η παρουσία μόνιμου ιερέα» τόνισε ο Στγος Φραγκούλης Φράγκος ο οποίος ως Διδάκτωρ Γεωπολιτικής αντιλαμβάνεται τη μεγάλη σημασία της Ορθοδοξίας στις ακριτικές μας περιοχές.

ΠΗΓΗ: Άρθρο του Σταύρου Φανφάνη στο xronos.gr

Κάντε ένα σχόλιο