Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος παρέστη σήμερα στην τελετή ορκωμοσίας των νέων αξιωματικών αποφοίτων της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, στους οποίους και επέδωσε τα ξίφη. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε τα εξής:

Ευ. Βενιζέλος: Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν διπλό κρίσιμο στόχο.

Πρώτον, να εκλεγούν άνθρωποι ικανοί να διαχειριστούν τη μεγάλη πρόκληση του Καλλικράτη, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της τοπικής ανάπτυξης.

Δεύτερον, να βγει η χώρα ισχυρή, να διαφυλάξουμε δηλαδή την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα. Άρα, ο καθένας πρέπει να σκεφτεί και να ψηφίσει αυτούς που στέλνουν αυτό το διπλό μήνυμα. Αυτό που λέμε είναι πάρα πολύ απλό, είναι αυτονόητο μέσα στους κανόνες της Δημοκρατίας.

Δημοσιογράφος: Σχετικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον κ. Μπουτάρη και τον Μητροπολίτη Άνθιμο. Είναι βαριές κουβέντες που βαρύνουν το κλίμα.

Ευ. Βενιζέλος: Αυτό όλα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε χριστιανικά και αγαπητικά, με διάθεση καταλλαγής διότι το ζήτημα τώρα είναι ο λαός με ηρεμία και νηφαλιότητα να κάνει επιλογές οι οποίες θα αφορούν την τοπική κοινωνία αλλά και το έθνος και την προοπτική του. Γιατί ουσιαστικά μιλάμε για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Η άποψή του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων είναι ότι προσωπικότητες όπως ο Σεβασμιότατος Μητροποπολίτης Άνθιμος γεμίζουν μερικώς το δυσαναπλήρωτο κενό του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και έτσι του οφείλουμε σεβασμό και αγάπη.

Κάντε ένα σχόλιο