Η αστυνομία στο Πακιστάν ανέφερε ότι υποπτεύεται πως εξτρεμιστές σκότωσαν τουλάχιστον τρία άτομα, στα πλαίσια άλλης μιας επίθεσης σε βυτιοφόρα που μετέφεραν καύσιμα σε Νατοϊκές και Αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

Οι επιθεωρητές ανέφεραν ότι τουλάχιστον είκοσι βυτιοφόρα δέχθηκαν πυρά κατά την επίθεση που σημειώθηκε νωρίς την Κυριακή το πρωί κοντά στην Ισλαμαμπάντ.

Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, ο επικεφαλής της αστυνομίας Μίρ Βάις, ανέφερε ότι περίπου 12 ένοπλοι άνοιξαν πυρ και στη συνέχεια πυρπόλησαν τα βυτιοφόρα. Πρόκειται για την τρίτη επίθεση σε βάρος φάλαγγας του ΝΑΤΟ από την Παρασκευή.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε δίοδο ανεφοδιασμού που οι Πακιστανικές αρχές έχουν κλείσει από την περασμένη Πέμπτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την διασυνοριακή επίθεση από αέρος που πραγματοποίησαν οι συμμαχικές δυνάμεις στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν.

Οι αρχές του Πακιστάν δηλώνουν ότι τρεις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση των νατοϊκών δυνάμεων, η οποία είχε στόχο αντάρτες που ερχόντουσαν από το Αφγανιστάν.

Την Κυριακή, ο πρέσβης του Πακιστάν στις ΗΠΑ δήλωσε ότι η δίοδος ανεφοδιασμού θα ξανανοίξει αυτή την εβδομάδα.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο